Produkter

Fordon

Information

Boka service

I vår verkstad utför vi både service och reparationer av MC och ATV. Vi servar i första hand de fabrikat som vi är återförsäljare utav: BMW, Ducati, Honda, KTM, Indian, Polaris och Suzuki. Vi servar även andra MC-fabrikat i mån av tid. Vad gäller ATV-maskiner utför vi endast arbete på Polaris. För bokning av service, kontakta Bo på telefonnummer 0456-12480 eller maila bo@claessonsmotor.se

Tänk på att boka service i god tid för att både du och hojen ska vara redo när säsongen drar igång. Precis innan och under högsäsong blir det alltid några veckors väntetid till verkstaden då många vill serva samtidigt. Genom att boka din service med god framförhållning undviker du att bli stillastående. Du kan även välja att utföra din service under hösten/vintern. I många fall kan en service vänta tills du har kört färdigt för säsongen.

Inför din bokning:

- Ha registreringsnummer och aktuell mätarställning redo
- Ta gärna fram servicebok eller protokoll från föregående service

Inlämning av MC

När du kommer med din MC till oss har vi några önskemål för att förbättra arbetsgången för både dig som kund och vår personal.

Tänk på att:
- ej lämna in hojen fulltankad då detta försvårar vår hantering av maskinen
- eventuella packväskor ska vara avmonterade
- ta med eventuell servicebok

Uthämtning av MC

När din hoj är klar hos oss får du ett SMS med besked om detta. Din service betalas i kassan vid tillbehörsavdelningen och hämtas sedan ut vid verkstadsingången. Tänk på att hämta ut din hoj så snart du har möjlighet då det annars snabbt blir platsbrist hos oss. Du kan hämta ut din hoj under alla våra öppetdagar: måndag-lördag (OBS! För vinterförvaringshojar gäller endast uthämtning mån-fre)

Bra att veta

Vår verksamhet ligger bara ett stenkast från tågstationen i Bromölla där såväl Öresundståg som Pågatag stannar varje timme. Tänk på att du kan använda dig av tågtrafiken för att ta dig till/från din service efter lämning/hämtning av MC. Behöver du hjälp med logistik till/från verkstaden, rekommenderar vi MC-Transport Skåne som brukar ombesörja våra transporter.

Första service på en fabriksny MC görs vid 80-120 mil (se i serviceboken för exakt miltal). Det är en bra idé att boka tid redan vid leveransen eller strax därefter. Milen går fort när man har roligt.

Läs igenom din instruktionsbok där du hittar mycket nyttig och viktig information men också hur du får ut maximalt av fordonets funktioner.

Serviceintervallerna baseras på antal körda mil men för att din garanti ska gälla och för att din motorcykel ska må bra behöver den servas minst en gång per år även om den inte uppnått aktuellt miltal. Det är också gynnsamt för din maskin att den servas innan du ställer den för vintervila.

Om du inte själv har tid eller plats för din hoj under vintern så erbjuder vi vinterförvaring. Hos oss står din hoj i larmade lokaler hela vintern. Första datum för inlämning är 1/9 och sista uthämtningsdatum är 30/4. Vi tvättar, dränerar och underhållsladdar samt gör din hoj körklar när våren kommer. Vid önskemål ombesörjer vi även din besiktning. Bokar du även in ett servicetillfälle i samband med din vinterförvaring så erbjuder vi 10% rabatt på arbetskostnad och reservdelar.

Foto: @johanmoto